Известие

Collapse
No announcement yet.

Помогнете ми при избор на 159 TI vs BMW 530xd и Ауди А6 3.0 quattro

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• А защо някой трябва да "бяга", само защото е опозиция?!
    По тая логика, защо Зико изобщо пита за 'БМВ' тук?
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от lazy Покажи съобщение
      +1

за тези, които не са разбрали още защо БМВ е по-скъпо от Алфа - малко сухи факти : и двете ми коли са на приблизително еднакви км, БМВ-то стана на 40к, Алфата на 47к, дотук на БМВ-то само две обслужвания, на Алфата - сменен тампон отзад гаранционно, запоена букса под предната седалка заради светеща лампа на еърбега, сменена лагер помпа на съединител в Екстрийм и онзи ден пак там сменен пластмасов водач на предно ляво стъкло. Въпреки това някой ден искам да сменя 147-та отново за Алфа. Но да се твърди, че БМВ е лош автомобил или че не си струва парите, е просто поредната интерпретация на темата " Колко е кисело гроздето " ...
      Никой не е твърдял че БМВ-то е лоша кола,сори ма неможеш да ме убедиш че,2-3 ремонта повече,струват 30-40 хилки нагоре в цената.Да не збравяме,че през 90-те години има поне 6-7 италиански коли,които са ставали кола на годината,а и състоянието на една 3-4 годишна кола зависи предимно от собственика.Аз ще дам един друг пример,който няма нищо общо с темата,но тук се заговори за ремонти.Как ви звучи Голф 5 на 7 години,но на 60 000 км. да реве вече за 2-ри ремонт на скоростната кутия,първия беше на 40К,и кат питаш майстора/човек с много авторитет в ремонтите на ВАГ груп/,ами те са си така,просто слагат скапани части.Здрава кола е,но през 2 години по 2 бона за ремонт на кутия,иначе собственика я пази адски много.
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
        159 не е в класа на Е60 и въпреки това,не е като да не участва в съпоставката.
        А за 2.4 и жив, и мъртъв,няма какво лошо да кажеш За разлика от 1.4 турбо ГТ

Гиги,според мен излишно комерсиализираш нещата с тия цифри.Ако гледаме продадените бройки,Дачия,също няма да е по-назад от Алфа.Ясно е,че е 100 пъти по-вероятно да срещнеш БМВ-то по пътищата от колкото 59-ка.Точно в това е и част от чара и'.
        Твоето БМВ беше огромен туч,не Е90 или Е60.
        159-ката не е джип ( то,щото Х5 Е53 е "истински" джип.. ),ама с нови гуми,не може да катери зимата,ли?!Ела да видиш.Пък,чак да я сравняваш със 75-ца на сняг....ааман бе
        Иначе за първия абзац те подкрепям напълно.

159 не е кола за всеки.Трябва да си поне мъничко луд, за да си купиш такава Алфа.Докато БМВ-то и Ауди-то са автомобили,които са подходящи за мнооого голям кръг от хора.
        Тестващите в статията на Аутобилд бяха написали, че чувството и усмивката,които тази кола им е давала,докато са вървяли към нея сутрин са незаменими.
        Гадна е,ужасна е,италианците са идиоти....но въпреки това така ти влиза под кожата, че...накрая отиваш и си я купуваш.
        Това е Алфа,ЗА БОГА.
        Ванко защо не е в класа на Е60, защото нашите идиоти преди 4-5 години абдикират от средния клас автомобили след спирането на 166цата, като определено им се получават тези модели, а т.е. 166 и преди това 164. Сега историята се повтаря с 159, напускат и ниския клас. Повтарям се но след 5 години анкетата ще е Жужа или F30 (стартира след около месец само да ви осведомя) и ще има колега срявнявай я с Първа серия Еми аз искам да си купя кола с емблемата АР в която да си кача жената и детето и да ида на море ма не се предлага. И кво праим ще трее само с любовницата на море да ходя

А за 159 не трее си малко, а много луд да дадеш 30к. в брой, като са същите пари се предлагат доста по добри коли и то не за друго ма не се произвеждат такива Алфи
        Колко от вас собственици на 166 след като си покарате няколко годинки още колите понеже сте големи фенове на марката ще я смените с Жужа? Виджам един такъв в анкетата, голям и едър които си е гласувал за БМВ то
        Last edited by thecleaner; d.m.y г., 10:53.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Ясно е, че спорът е около Е60 и 159, но дали има тук във форума поне 1 човек, който да е или притежава и двете марки поне 6 месеца? Няма! Затова всеки "съвет" кое е по-добро и т.н. е малко субективен.
          С риск да ме оплюете, Алфа Ромео не е вадил конкурентен модел на БМВ от доста време, въпреки че не бих си заменил 147-цата за 3-ка или 1-ца.
          Но определено ако трябва да давам 25-30 000 лв., ще си взема БМВ защото няма да губи х 5000 лв./год. от цената си...и преди да кажете нещо - имах БМВ, което за мое съжаление се наложи да продам, т.к. Алфа-та трябваше да я дам за смешни пари, а супа от коли не ми трябва в този момент...
          Май авторът на темата се е отказал да я чете вече
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
            Ясно е, че спорът е около Е60 и 159, но дали има тук във форума поне 1 човек, който да е или притежава и двете марки поне 6 месеца? Няма! Затова всеки "съвет" кое е по-добро и т.н. е малко субективен.
            С риск да ме оплюете, Алфа Ромео не е вадил конкурентен модел на БМВ от доста време, въпреки че не бих си заменил 147-цата за 3-ка или 1-ца.
            Но определено ако трябва да давам 25-30 000 лв., ще си взема БМВ защото няма да губи х 5000 лв./год. от цената си...и преди да кажете нещо - имах БМВ, което за мое съжаление се наложи да продам, т.к. Алфа-та трябваше да я дам за смешни пари, а супа от коли не ми трябва в този момент...
            Май авторът на темата се е отказал да я чете вече
            Ето колега отговор на твоя въпрос имам. Тази 159 която карам сега е дошла в бартер за една 530 2004 година .Човека даде алфата 2006 година и пари и си взе 530 ката и си я кара и до днес.
            После я продадох на едно момче което ми даде 1000 евро капаро и каза че чака заем от една банка и до месец ще ми даде остатъка от парите .След един месец дойде момчето ,каза да не му се сърдя ,ма са му предложили едно 525д 2005 година на изгодна цена и предпочита да загуби 1000 евро отколкото да изпусне БМВ то ,и ми върна колата. Аз веднага в момента я заменям за една 5 ца дизел ако има някои шашав да ми я даде ,без значение дали е 520,525,530 само да е Е 60
            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

• Тооо няколко едрички момчета сме гласували за BMW
              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Аз гласувах за Опел, с БМВ няма база за сравнение. Някой спомена марките с които може да се сравнява Алфа - Форд, Рено, Пежо, Ситроен. Японски не споменавам, в друга ос се движат.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                  Аз гласувах за Опел, с БМВ няма база за сравнение. Някой спомена марките с които може да се сравнява Алфа - Форд, Рено, Пежо, Ситроен. Японски не споменавам, в друга ос се движат.
                  Еееее, забрави Дачия.
                  "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                  К.М.

Comment

• Да ви кажа честно, гледал съм сравнителни тестове на Алфа с БМВ, Хонда, ТТ, Мазда рх8 и все от сорта не съм видял в някое предаване да я сравняват с Опел или Рено Да не говорим, че в Топ Гиър накрая всички искаха Брерата дето беше най-бавна хаха затова ви казвам, че една кола не е само вървене и екстри, не е и колко и струва тампона на носача ..
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                      Да ви кажа честно, гледал съм сравнителни тестове на Алфа с БМВ, Хонда, ТТ, Мазда рх8 и все от сорта не съм видял в някое предаване да я сравняват с Опел или Рено Да не говорим, че в Топ Гиър накрая всички искаха Брерата дето беше най-бавна хаха затова ви казвам, че една кола не е само вървене и екстри, не е и колко и струва тампона на носача ..
                      Говориш пълни глупости.
                      Алфата скоро ще бъде тествана на космодрума БайконУр.
                      Там известният авто-журналист Олек Хваникурин, ще прави сравнителни тестове между Брера, новата ВАЗ и дачия сандеро.

К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                        Говориш пълни глупости.
                        Алфата скоро ще бъде тествана на космодрума БайконУр.
                        Там известният авто-журналист Олек Хваникурин, ще прави сравнителни тестове между Брера, новата ВАЗ и дачия сандеро.

Хаха натам отиват нещата, няма нужда никой да ги плюе те собствениците си ги плюят достатъчно (настоящи и бивши) Аз като по-прост сега като минат зимните неволи, ще и хвърля една боя да ми е още по-гадно. да съм още по-набутан и още по-голяма шматка от всички тука
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Истината за съжаление е, че последните модели, които могат да се конкурират, са 159 и е90. Оттам нататък при Алфа Ромео е тишина ...
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            Бобка на Горубляне няма "БМВ Инвидуал",тук се говори за коли втора ръка,а не за нови.Взимаш каквото има на пазара и тва е,нема адаптивни окачвания,нема твърди волани.Ти знаеш ли че съм си говорил с Иво,като си е поръчвал 159-та,е обиколил всички други марки,БМВ,Ауди,Мерцедес да гледа коли от същия клас,и знаеш ли какво ми каза,ми те брат с такива екстри като Алфата излизаха с по 30-40 хил. лв отгоре. Е са кво праим,щот БМВ-то е велико и е със задно да дадем 40 бона отгоре,ми аз за тея пари шси зема още 2 коли...................

---------- Post added at 08:01 ---------- Previous post was at 07:58 ----------

Ай стига говорил и ти глупости,моля те.Много добре знаеш че на гъза колата,се влачи по корем с тея зимни гуми,които са на 6 години и няма как да се качи на Кътина,ма съм 100 % убеден.,че и нито едно БМВ няма да се качи там.........
                            Я ми отговори,ти що си купуваш Алфи,щот искаш да си различен,ми затова се продават малко по света,разлчините хора са малко,овцете са много,те си купуват БМВ И Ауди.
                            По първия цитат.
                            Прав си, на Горубляне няма индивидуал. Както няма и въпросната Алфа, която е пусната по-горе с маниашкия салон. Ако намериш точно въпросната алфа на Горубляне, може и да споделиш във форума, някой може и да я вземе. За това ако имаш възможност да даваш 30к за алфа или друга кола, то не би било проблем да дадеш още 1000лв и да си отидеш на екскурзия до въпросната държава, където си си харесал колата и сам да си я докараш.

А до колегата, който си е купил нова Алфа 159 (не го познавам) защо въобще е ходил да гледа нещо различно. Аз ако съм фен с пари въобще няма да ходя и да ме интересува колко си струва енда 3-ка или една Ц класа или каквото и да е било друго.
                            Абсолютно контра въпрос - защо е дал толкова пари за Алфа, а не си е взел чисто нов Шевролет или Киа да речем?
                            За какво да даваш пък разликата за Алфата, а не си купиш един Круйзер и останалите пари да ги изпиеш отново?

По втория цитат - аз съм навит да кажеш къде трябва да пробвам да се кача с БМВ-то, пък да видим какво ще стане. Сподели къде е това място и съм там. Надявам се да е около София някъде, за да не се разкарвам само заради една си тема тука. Надявам се и ти с Алфата да дойдеш и да видим до къде ще стигнем заедно.
                            Може и Бобо да дойде със всичките му Алфи и да видим накрая кой кой ще дърпа нагоре
                            Last edited by BO; d.m.y г., 14:29.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                              По първия цитат.
                              Прав си, на Горубляне няма индивидуал. Както няма и А до колегата, който си е купил нова Алфа 159 (не го Алфи и да видим накрая кой кой ще дърпа нагоре
                              Аз ще дойда, но искам да си с е60, с ръчни скорости, с бензинов двигател без ХД. Като падне сняг, отиваме до с. Бързия, през Петрохан.
                              К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                                Аз ще дойда, но искам да си с е60, с ръчни скорости, с бензинов двигател без ХД. Като падне сняг, отиваме до с. Бързия, през Петрохан.
                                Мисля, че ще ти е по-добре ако поставиш условие аз да съм с E30 M пауър и с летни гуми.
                                Така усмивката ще ти е възможно най-голяма.
                                Щастлив ли си?

п.п. Точно сега в БМВ форума има и една тема за зимата и задното окачване.
                                Един пич си написа, че само той (БМВ на задно) успял да се качи до въпросното място от 4 коли.
                                Това не означава, че е по-добро от предното предаване, но това показва, че трагедията не е толкова зле, колкото се описва.
                                А в тази тема се спомена преди това как Бобо щял да вземе една Ку4 и щял да вади всички БМВ-та от преспите. Мисля, че сравненията на марка не са меродавни в случая, а се сравняват технологии.
                                Last edited by BO; d.m.y г., 15:03.
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                                X